Pagina's

woensdag 2 april 2014

Fruitige Chiapudding

Chiazaden zijn tegenwoordig ontzettend populair onder de superfoods. Deze kleine zaadjes kunnen tot 9 keer hun gewicht in vocht opnemen en hebben een neutrale smaak. Ik meng ze vaak door salades of strooi ze over belegde crackers. Inmiddels heb ik al talloze foto's van chiapudding langs zien komen en eindelijk had ik tijd om het zelf een keer te proberen! Zodra chiazaden geweekt worden, ontstaat er een soort gelachtige substantie die je met van alles kan combineren. Ik heb gekozen voor een ontbijtvariant met perzik en blauwe bessen, maar je kan bijvoorbeeld ook gemengde nootjes toevoegen.



- 2 eetlepels chiazaden
- 150 ml rijstmelk (amandel- of soyamelk kan bijvoorbeeld ook!)
- (honing of rietsuiker)
- fruit of nootjes

1. Meng de chiazaden met de rijstmelk. Je kan hier woning of rietsuiker aan toevoegen als je voor een iets zoeter gerecht gaat.

2. Zet afgedekt in de koelkast. Laat het chiamengsel in ieder geval 2 uur staan, maar het liefst een hele nacht.

3. Na een nacht in de koelkast heeft de chia een puddingachtige substantie gekregen en kan je fruit of nootjes toevoegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten