Pagina's

zaterdag 5 oktober 2013

Snack time

Gezond zondigen? Natuurlijk kan dat! Ok, niet 100% gezond, want dan zou het geen zondigen zijn maar doordacht snacken is het wel. Deze kleurige chocolaatjes doen het goed bij een grote kop thee op een regenachtige zondag, maar mooi ingepakt heb je ook een origineel kado!
 
 
Kleurige chocolaatjes
 
 
pure chocolade
gedroogde abrikozen
gedroogde cranberry's
witte rozijnen
macadamia nootjes
 
1. Leg een grote snijplank klaar met daarop een stuk bakpapier. Hou in gedachte dat de snijplank nog in de koelkast moet, dus maak vast ruimte!
2. Smelt de chocolade en snij ondertussen de abrikozen, cranberry's en rozijnen in kleine stukjes. 
3. De macadamia nootjes kan je klein maken door er een aantal in een theedoek te leggen, deze dicht te vouwen en er met de onderkant van een pan op te slaan.
4. Schenk van de gesmolten chocolade kleine rondjes op het bakpapier. Zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen voor het geval het nog iets uitloopt.
5.  Leg voorzichtig een stukje abrikoos, cranberry, rozijn en macadamia op elk chocolaatje en druk ze zacht in de chocolade zodat ze goed blijven zitten.
6. Zet de chocolaatjes in de koelkast en laat ze staan tot ze weer hard geworden zijn.
 
Je kunt natuurlijk alle soorten nootjes en gedroogd fruit gebruiken om kleur en smaak aan de chocolade te geven. Ook de hoeveelheden en de grootte van de chocolaatjes kan je zelf bepalen, dus ze zullen elke keer weer anders uitvallen!
 
Fijn weekend!

1 opmerking:

  1. Ik hou van regenachtige zondagen en gezond zondigen. Geweldig recept!

    BeantwoordenVerwijderen