Pagina's

dinsdag 21 oktober 2014

Frisse Lemon Curd

Sinds een paar maanden hebben wij in Den Haag een Marks & Spencers, inclusief foodmarket! Naast alle ingredienten voor een echte engels ontbijt is er onder andere een bakkerij, koffiebar en schappen vol Britse producten waaronder allerlei soorten thee, gebak, shortbread, crumpets en scones! Eenmaal thuis zat ik nog met mijn gedachten bij al het British Food en besloot ik lemon curd te maken voor bij mijn net gekochte scones! Echte gezond is het niet, maar wel heel erg lekker :) Natuurlijk kan je de lemon curd eten bij scones en koekjes, maar een klein beetje door kwark of yoghurt is ook het proberen waard.


- 2 citroenen
- 150 gram boter
- 2 eieren
- 125 gram witte basterdsuiker

1. Pers de citroenen uit en verwarm het sap met de boter in een pan.

2. Klop ondertussen de eieren en suiker door elkaar en voeg er het sap uit de pan bij en roer goed door.

3. Giet alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat nog even doorwarmen terwijl je blijft roeren.

4. Schenk de lemon curd in een pot en laat goed afkoelen!

2 opmerkingen:

  1. Hi! I would like to share your recipes on Volrecepten.nl. Adding your blog will make your content available to our users and send you some additional traffic.
    You can add your blog from the main page in the Top Blogs section (Food blogger? Sluit je!).
    Hope to see you there soon :)

    BeantwoordenVerwijderen