Deze bladerdeeg pizza's zijn klein maar fijn! Makkelijk zelf te maken en omdat je ze zelf belegt weet je precies wat je eet. Ook leuk om kids hun eigen pizza te laten 'versieren'. Ik ga dit binnenkort met mijn nichtje maken!
Voor 4 pizza's:
- 4 plakjes bladerdeeg
- gezeefde tomaten
- eigeel
beleg opties
- chorizo
- ananas
- ham
- mozarella
- ui
1. Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Prik met een vork kleine gaatjes in het bladerdeeg, maar laat de rand in tact. Op deze manier blijft het midden platter dan de rand en kan je de bodem makkelijk in het midden beleggen. Besmeer de rand met eigeel en bak de bodems 15 minuten voor.
3. Haal de bodems uit de oven en beleg eerst met gezeefde tomaat en kleine gesneden, verse oregano. Vervolgens kies je de combinties die jij lekker vindt en bak je de belegde bodems nogmaals 15 minuten af op 200 graden!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten