Pagina's

zondag 16 februari 2014

Hoera! Zondagse verjaardagslunch

Wat is er leuker dan een verjaardag vieren met familie en een lekkere zelfgemaakte lunch? Vandaag vierden wij de verjaardag van mijn vriend met lekkere gerechten die het op eerdere verjaardag en etentjes altijd goed gedaan hebben. Misschien niet perfect samenhangend, maar wel voor ieder wat wils!



Hiervan hebben wij vandaag genoten:
- wortelsoep
- couscoussalade met o.a. komkommer, tomaat, bieslook, rucola, sesam- en chiazaad
- tomaat-mozarellabloemen met basilicum
- fruitsalade van banaan, druiven, appel, peer en Kaapse Goudbessen
- sandwiches met ham-kaas, roomkaas-komkommer en mosterd met oude kaas
- geitenkaasbonbons met sesam en peterselie

De meeste gerechten spreken uiteraard voor zichzelf, maar over de geitenkaasbonbons wijd ik graag nog even uit :-) Deze simpele snack stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Eigenlijk al sinds de eerste keer dat ik door het Voedselzandloper Kookboek bladerden. Zo simpel, maar zo leuk!


Geitenkaasbonbons
 

Het is lekker, het is makkelijk en het ziet er ook nog eens leuk uit; Geitenkaasbonbons! Je rolt geitenkaas is gelijke bolletjes en rolt ze vervolgens door fijngesneden ingredienten die je lekker vindt en die natuurlijk smakelijk zijn bij geitenkaas. Ik heb gekozen voor peterselie en sesamzaad. Het is weer eens wat anders, maar door de reacties denk ik dat dit wel een blijver is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten