Pagina's

dinsdag 15 oktober 2013

Pompoenrisotto

Het is weer herfst! Regenachtige zondagen, kaarsjes aan, banjeren door de blaadjes in het bos en pompoenen! Ik ben altijd weer blij als ik een bezoekje kan brengen aan de Pompoenerie in Voorschoten en een mooie pompoen uit kan kiezen voor pompoensoep, gegrilde pompoen of pompoenrisotto!

Pompoenrisotto met salie

 
 
 
Voor 4 personen:
- 1 flespompoen
- 300 gram risottorijst
- 1 liter groentenbouillon
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- blaadjes salie
- takjes tijm
- olijfolie
- boter
 
1. Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie in een grote pan. Voeg vervolgens de risotto, enkele blaadjes salie en tijm toe en schep alles goed om.
 
2. Voeg een scheut groentenbouillon toe aan de rijst en wacht tot de rijst al het vocht opgenomen heeft, voordat je opnieuw bouillon toevoegt. Herhaal dit tot de bouillon op is.
 
3. Snij ondertussen de flespompoen doormidden en verwijder de pitten. Schil beide helften en snij de pompoen in kleine blokjes. Bak de pompoenblokjes aan in een grote pan met boter en voeg na enkele minuten een beetje bouillon toe en laat de pompoen 15 minuten stoven.
 
4. Check of de risotto zacht geworden, haal de salie en tijm uit de pan en roer een klontje boter door de risotto.
 
5. Zodra de pompoen zacht geworden is, giet je het af en leg je het op een groot bord. Met hulp van een vork 'plet' je de blokjes. Let op dat het geen pulp wordt!
 
6. Meng de risotto en pompoen en voeg eventueel wat verse, klein gesneden salie toe. Als je iets krokants in dit gerecht wilt, kan je de pompoenpitten even kort roosteren in een pan en aan de risotto toevoegen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten